Зеленчуците съдържат много хранителни вещества и са много здравословни. Но някои

...
Зеленчуците съдържат много хранителни вещества и са много здравословни. Но някои
Коментари Харесай

6 зеленчука, които ще ви помогнат бързо да отслабнете за Нова година

Зеленчуците съдържат доста хранителни субстанции и са доста здравословни. Но някои зеленчуци също ви оказват помощ да отслабнете по-ефективно от други.

И когато избирате зеленчукова диета, си коства да запомните, че натрупваме непотребни килограми, когато ядем повече калории, в сравнение с съумяваме да изразходваме денем. Следователно, като намалите приема на калории, можете последователно да загубите наднорменото тегло.

Това е доста по-ефективно от бързите диети, а също по този начин оказва помощ за образуването на верни хранителни привички. Зеленчуците са идеални за това, защото на практика не съдържат мазнини и холестерол. Но те съдържат фибри, които " свързват " мазнините и пречат на тяхното асимилиране. Друг аспект на зеленчуковата диета: тя подтиква перисталтиката и форсира метаболитния развой, което способства за загуба на тегло и изцяло здраве.

Цвекло

Цвеклото може да се употребява под всякаква форма: сурово, печено или варено, а също по този начин може да се комбинира с други зеленчуци. Трябва да допълните салатите от цвекло с растително масло, в противоположен случай мастноразтворимите витамини на този зарзават няма да се всмукват от тялото.

Цвеклото е с високо наличие на фибри, което усъвършенства здравето на червата и удължава възприятието за задоволеност.

Морков

Както в тази ситуация с цвеклото, салатите от този зарзават би трябвало да бъдат подправени с растително масло, тъй че мастноразтворимите витамини да се всмукват. Антиоксидантите в морковите усъвършенстват състава на кръвните кафези и покачват хемоглобина. Помага за възстановяване на метаболизма и, несъмнено, морковите са богати на каротин, който обезпечава на тялото витамин А и усъвършенства еластичността на кожата. Единственият минус: заради огромното количество захар, морковите провокират вкус, тъй че не се предлага да ги ядете през нощта.

Зеле

Полезно е всяко зеле: бяло, броколи, китайско, карфиол, зеле или всяко друго. Всички типове зеле съдържат доста витамини, микроелементи, както и незаменими аминокиселини. Зелето е източник на витамини А, С, Е, К, РР, U, витамини от група В; микроелементи калций, фосфор, калий, магнезий, желязо, мед, цинк, манган, флуор.

Зелето усъвършенства храносмилането и покачва имунитета. И което е удивително, киселото зеле е също толкоз здравословно, колкото и суровото зеле.

Спанак

Диетолозите означават, че листните зелени зеленчуци са питателни и оказват помощ за понижаване на мазнините по корема. Спанакът е нискокалоричен (до 130 калории на кг зеленчуци), богат на витамини А, В, С, К, фолиева киселина и микроелементи. Така че не на вятъра Попай морякът обича спанака толкоз доста. Струва си да последваме образеца му.

Червен пипер

Сладките чушки са с ниско наличие на калории, само че с високо наличие на хранителни субстанции. Кара ви да се чувствате сити по-дълго и с помощта на фибрите и капсаицина ви оказва помощ да отслабнете.

Целина

В този неповторим зарзават можете да ядете безусловно всички елементи: стъбла, корен, семена. И най-важното е, че оказва помощ за намаляване както сурово, по този начин и варено. Целината е натурален диуретик, отстранява непотребната течност от тялото, възстановява производството на стомашен сок и ензими, което ви разрешава да се отървете от отичане на корема. И целината е нискокалорична, което улеснява диетата, до момента в който фибрите дават дълго чувство за задоволеност.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР